Povrat u roku 15 dana
Besplatna dostava iznad 99,00 KM
Besplatna dostava i povrat za 1. narudžbu
Previous
Next

Podrška - 066-388-391

Uslovi kupovine

Općenito

Kompanija Hertex d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uslova i pravila. Proizvode Hertex možete kupiti u našim maloprodajnim objektima ili putem interneta. Svaka kupovina napravljena putem interneta, tj. svaka kupovina koja nije završena u našim poslovnim jedinicama, podliježe uslovima kupovine za internet prodaju.

Internet prodaju možete obaviti putem našeg webshopa (eona.ba), narudžbom putem Facebook Messenger ili Instagram poruke, telefonskim pozivom, Viber ili Whatsapp porukom (na broj telefona 066 / 388 – 391).  

Načini plaćanja

U našim poslovnicama možete plaćati na sljedeće načine: 
• Gotovinskim plaćanjem
• Plaćanje debitnim ili kreditnim karticama (Visa, Mastercard ili Maestro)
• Plaćanje na rate putem shopping kartica Raiffeisen (sve poslovnice), Unicredit (poslovnice Sarajevo Otoka, Sarajevo Socijalno, Sarajevo Centar, Tuzla i Zenica) ili NLB banke (poslovnica Tuzla)
• Plaćanje na rate uz sklopljen ugovor (plaćanje putem administrativne zabrane)


Kupovina na Rate

Plaćanje na rate uz sklapanje ugovora sa institucijom u kojoj je kupac zaposlen – Kod nas možete plaćati na rate bez provizije putem administrativne zabrane.


Uslovi za plaćanje putem administrativne zabrane:

– Ustanova u kojoj radite ima ugovor sa Hertexom ili je saglasna da se ugovor formira (Ovo možete provjeriti tako što pročitate Listu Institucija sa kojima imamo potpisan ugovor ili tako što ćete pročitati listu u nekoj naših maloprodajnih objekata).
– Vaša plata nije optrećena adninistrativnim zabranama više od 50% neto iznosa plate
Ako su oba uslova zadovoljena, onda možete da kupujete na rate bez provizije u svim našim poslovnicama.

Uslovi za kupovinu su:
– Minimalni iznos računa je 100,00 KM.
– Minimalni iznos mjesečne rate je 30,00 KM.
– Minimalni broj rata je 3.
– Maksimalni broj rata je 6.
– Sve mjesečne rate moraju imati jednake iznose.

Proces za kupovinu na ovaj način je slijedeći:
1. Potrebno je da od našeg trgovca tražite da izvršite plaćanje na rate.
2. Trgovac će da provjeri sa knjigovodstvom Vaše institucije da ste kreditno sposobni.
3. Potrebno je da potpišete ugovor u kome je jasno naznačeno da ste saglasni sa time da Vaša matična institucija optereti Vašu platu za iznos naznačen u ugovoru.
4. Naš trgovac će da ovjeri ugovor i nakon toga možete preuzeti artikle koje ste kupili.

Na našem webshopu možete platiti na sledeći način:
• Pouzećem (plaćanje u gotovini prilikom preuzimanja pošiljke)

Uslovi dostave

Sve narudžbe sa internet prodaje se dostavljaju brzom poštom. Partnerska pošta sa kojom sarađuje Hertex d.o.o. jesu Pošte Srpske. Dostava je BESPLATNA za isporuke od 99,00KM ili više, dok se za narudžbe ispod ovog iznosa poštarina naplaćuje 4,95KM. Za prvu napravljenu narudžbu dostava i povrat su BESPLATNI.

 

Rok isporuke iznosi od 1 do 7 radnih dana i počinje da teče od prvog narednog radnog dana poslije slanja narudžbe.

U slučaju da sve artikle imamo na stanju, narudžba će biti poslana unutar 24 sata. Ako se traženi artikli nalaze u više poslovnica, potrebno je određeno vrijeme koje može da iznosi do 7 radnih dana da bi se kompletirala narudžba. U tom slučaju imate mogućnost da platite dodatne troškove dostave od 4,95KM kako bi se narudžba poslala odmah.

Povrat, Zamjene i Reklamacije

U poslovnicama

Povrat artikala – Ukoliko iz bilo kog razloga želite da vratite kupljene artikle, možete to uraditi u roku od 15 dana od dana izdavanja računa, ukoliko imate račun, niste uklonili deklaracije sa artikala i artikli nisu oštećeni. U tom slučaju je potrebno da ponesete artikle i račun i da od trgovca zatražite zamjenu za druge artikle ili povrat novca. Ukoliko odaberete povrat novca, iznos koji će Vam biti vraćen je uvijek iznos novca koji stoji na fiskalnom računu, tj. iznos koji ste platili za artikal.

Reklamacija artikala – Ukoliko se desi da se kupljeni artikal ošteti unutar 30 dana od dana kupovine zbog greške proizvođača (oštećenje rajsferšlusa, šava, dugmeta, osnovnog materijala, podstave i slično), imate pravo da reklamirate artikal i izvršite zamjenu za isti artikal. Artikal će biti dostavljen u poslovnicu u roku od maksimalno 10 radnih dana. Ukoliko nemamo traženi artikal na zalihama, imate pravo na zamjenu za drugi artikal ili na povrat novca. 

Na webshopu
Povrat u slučaju da prvi puta naručujete kod nas
– U slučaju da ste napravili prvu online kupovinu kod nas i želite da vratite artikal jer niste zadovoljni sa artiklom iz bilo kog razloga, možete to uraditi u roku od 15 dana od dana izdavanja računa, ukoliko imate račun, niste uklonili deklaracije sa artikala i artikli nisu oštećeni. U ovom slučaju trebate da kontaktirate našu korisničku podršku i da zatražite povrat novca. Neto iznos transakcije (bez provizija banke) će Vam biti isplaćen žiralno na Vaš račun. Troškove povrata artikla snosi HERTEX D.O.O. 

Zamjena u slučaju da prvi puta naručujete kod nas – U slučaju da ste napravili prvu kupovinu kod nas i želite da zamijenite artikal jer Vam ne odgovara veličina, možete to uraditi u roku od 15 dana od dana izdavanja računa, ukoliko imate račun, niste uklonili deklaracije sa artikala i artikli nisu oštećeni. U ovom slučaju trebate da kontaktirate našu korisničku podršku i da tražite zamjenu za drugu veličinu. Troškove povrata i ponovnog slanja artikla snosi HERTEX D.O.O. U ovom slučaju gubite pravo na povrat artikla. 

Povrat ili zamjena u ostalim slučajevima – U slučaju da ste nam poslali pogrešnu narudžbu (odabrali ste pogrešan artikal, veličinu ili boju artikla), ili da ste se u međuvremenu predomislili i ne želite naručene artikle, nudimo pravo na povrat ili zamjenu artikala unutar 15 dana. Ukoliko želite da iskoristite ovu opciju, artikli moraju biti vraćeni u prvobitnom stanju, sa neoštećenim deklaracijama prikačenim na artikal. U ovom slučaju trebate kontaktirati našu korisničku podršku. Nakon što objasnite problem našoj korisničkoj podršci, dobit ćete daljnje instrukcije.  Troškove poštarine od 7.95KM snosite vi.  

Reklamacija artikala – Ukoliko se desi da se kupljeni artikal ošteti unutar 30 dana od dana kupovine zbog greške proizvođača (oštećenje rajsferšlusa, šava, dugmeta, osnovnog materijala, podstave i slično), imate pravo da reklamirate artikal i izvršite zamjenu za isti artikal. Troškove slanja artikla prema nama, kao i povrat ispravljenog artikla snosi Hertex d.o.o. Ukoliko nemamo traženi artikal na zalihama, imate pravo na besplatnu ispravku artikla, zamjenu za drugi artikal ili na povrat novca.  

Korisnička podrška

Ukoliko imate bilo kakav problem, pritužbu, savjet ili želite nešto da podijelite sa nama, možete nam poslati email na podrska@eona.ba nazvati našu korisničku podršku ili pisati nam putem Vibera ili WhatsAppa (na telefonski broj 066 / 388 – 391) ili pisati nam putem Facebook Messenger ili Instagram poruke na naše službene stranice. 

Izjava o sigurnosti kod plaćanja

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije.
Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno.

WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.  

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

 

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Klub lojalnosti

Uslovi za dobijanje kartice lojalnosti

Loyalty kartice se mogu dobiti isključivo u našim poslovnicama ispunjavanjem formulara koji možete tražiti od naših trgovaca.

 

Period važenja kartice lojalnosti i skupljenih bodova

Kartica lojalnosti nema ograničen vremenski period važenja. Bodovi koje kupac skupi takođe nemaju ograničen vremenski period važenja. Kad god kupac odluči da iskoristi svoje bodove, može to da učini.

 

Pogodnosti kluba lojalnosti

Sistem kluba lojalnosti je osmišljen tako da 1 KM vrijedi 4 boda. Skupljanjem bodova na kartici lojalnosti, kupac ostvaruje mogućnost korištenja popusta pri jednoj od kupovina.

 

Nakon što kupac sakupi 1.000 bodova ostvaruje mogućnost korištenja popusta od 5% na slijedeću kupovinu, kada skupi 2.000 bodova ima mogućnost korištenja popusta od 10%, na 3.000 bodova ostvaruje popust od 15% i nakon skupljenih 4.000 bodova može iskoristi 20% popusta na slijedeću kupovinu.

 

Potrošeno novcaSakupljeno bodovaOstvaren iznos popusta pri sljedećoj kupovini
250 KM1.000 bodova5%
500 KM2.000 bodova10%
750 KM3.000 bodova15%
1.000 KM4.000 bodova20%

Nakon što kupac iskoristi popust, stanje bodova se smanjuje za broj bodova koji predstavlja taj popust. Tako na primjer ukoliko kupac iskoristi popust od 10% oduzima mu se 2.000 bodova sa kartice lojalnosti.

 

Ukoliko kupac iskoristi bodove i dobije popust na kupovinu, sav promet napravljen pri toj kupovini se također dodaje na njegove bodove. Tako npr. ako kupac iskoristi 2000 bodova kako bi dobio 10% popusta na račun od 200KM, platit će 200KM – 10% = 180KM te će dobiti 180 * 4 =  720 bodova na svojoj kartici lojalnosti.

 

Kupac ima pravo da ne iskoristi sve skupljene bodove u jednoj kupovini. To podrazumijeva da ukoliko kupac ima 3.000 bodova da ne mora iskoristiti popust od 15% nego ima mogućnost da iskoristi 2.000 bodova za popust od 10%, ili da iskoristi 1.000 bodova za popust od 5%, a ostatak bodova ostavi za dalje skupljanje i korištenje popusta za druge kupovine. Ovim kupac ima potpunu slobodu korištenja bodova i raspoređivanje popusta na okolnosti koje njemu odgovaraju.

 

Korištenje ostvarenog popusta kupac ima pravo da koristi u kojem god trenutku to on želi. Time kupac ima mogućnost da robu koja je već snižena ili na popustu (sezonska sniženja, specijalni popusti i drugo) dodatno umanji popustom koji je ostvario putem kluba lojalnosti i tako dodatno uštedi. Tako na primjer ako traje popust od 20%, kupac može da iskoristi svoje bodove i dobije dodatni popust na kupljene artikle.

 

Osim mogućnosti ostvarivanja velikih popusta pri kupovini, klub lojalnosti omogućava kupcima da se pretplate te da dobijaju obavještenja o svim sniženjima, novoj kolekciji te ostalim novostima putem emaila i/ili putem SMSa/Vibera. 

Kako pronaći svoju veličinu

 

Pri odabiru gornjih dijelova odjeće, najbitnija mjera je obim grudi i trebali biste gledati da vam artikal što bliže odgovara po ovoj mjeri.

 

Pri odabiru veličine predlažemo Vam da artikle koji su elastični (sadrže veći procenat elastina) kupujete tačnu veličinu ili za veličinu manju od Vaše, a da artikle koji nisu elastični (sadrže mali procenat elastina ili ne sadrže elastin) kupujete tačnu veličinu ili za veličinu veću od Vaše. 

Obim grudi

Mjerite na najširem dijelu prsa, ispod pazuha, držeći traku za mjerenje paralelnu sa podom.

Obim struka

Mjerite na najužem dijelu držeći traku za mjerenje paralelnu sa podom.

Obim bokova

Sastavite noge i izmjerite najširi dio bokova držeći traku za mjerenje paralelnu sa podom.

VeličinaObim grudiObim strukaObim kukova
34806488
36846892
38887296
409276100
429680104
4410084108
4610488112
4811094117
50116100122
52122106127
54128112132
56134118137 

Besplatna dostava za narudžbe preko 99.00KM

Mogućnost zamjene

Mogućnost povrata novaca u roku od 15 dana